WordPress Tema Adı Nasıl Öğrenilir?

Web sitenizi kurmadan önce birçok site incelemiş olabilirsiniz. Bunların arasında beğendiğiniz tasarımlar ve işlevsel özellikler karşınıza çıkabilir. İşte tüm bunlar, sitenin temasıyla ilgilidir. Siz de hoşunuza giden bir temayı ilham alarak kendi sitenizde kullanabilirsiniz. Peki, WordPress tema adını öğrenmek için hangi yolu izlemek gerekir? İçeriğimde size bu konuyla ilgili detaylı bilgi vereceğim.

WordPress Tema Adını Öğrenmek Neden Önemlidir?

Seçtiğiniz tema, ileride nasıl bir siteye sahip olacağınızı gösterir. Bu nedenle doğru temayı kullanmanız çok önemlidir. Ancak görsel öğelerin yanında tema, sitenizin nasıl bir işlevi olacağını tasarlamanızı da sağlar. Böylece başarılı bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Kitlenizi de harika tasarımınızla platformunuza çekmeyi başarabilirsiniz.

Sitenizi kurmadan önce alanında başarılı web sitelerine bakmanızı öneririm. Çünkü fikir almanız açısından yardımcı olacaktır. İşlevler, içerikler, düzen ve tasarım hakkında size ilham verebilir. Tabii, bazı web sitelerinde özel temalarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda yüksek ihtimal temayı kullanamazsınız. Ancak birçok platform ücretsiz veya Premium WordPress temaları tercih eder.

WordPress Tema Adını Öğrenme Yolları

WordPress tema adını öğrenmek için iki yol vardır. İlki, manuel olarak temayı bulmaktır. İkinci ise çeşitli araçlar ve eklentiler kullanmaktır. Her iki seçenek de tema bulma konusunda size bilgi verir. Ancak daha detaylı bilgilere ulaşmanız için araçlardan yararlanmalısınız. Manuel işlemler de bazen sitenin güvenlik önlemlerinden dolayı istediğinizi bulamayabilirsiniz.

Manuel Olarak WordPress Tema Adını Öğrenmek

Bir site, kaynak kodunu gizlemiyorsa araç veya eklenti kullanmadan temayı bulabilirsiniz. Bunun için öncelikle siteye giriş yapmanız gerekir. Ardından aşağıdaki aşamaları izleyebilirsiniz:

  • Karşınıza çıkan sayfanın bir bölümüne sağ tıklayın.
  • “Sayfa Kaynağını Görüntüle” seçeneğini seçin. Ayrıca sayfa kaynağına ulaşmak için CTRL+U tuşlarını da kullanabilirsiniz.
  • CTRL+F’ye bastıktan sonra “wp-content/themes” yazmalısınız.
  • Bu işlemlerin ardından temanın adını görebilirsiniz.

Temayla alakalı ayrıntıları görmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz. Böylece WordPress tema adını ve detayları görebilirsiniz. Ancak daha önce de söylediğim gibi her site farklı güvenlik seçeneklerine sahiptir. Bu nedenle detaylı bilgilere erişemeyebilirsiniz. Detaylı bilgiler için de tema bulucu kullanmanız gerekir.

WordPress Tema Bulma Araçları

İlginizi çeken sitelerin temalarını bulmak için çeşitli araçlardan yardım alabilirsiniz. Bunlar sayesinde sitenin kullandığı tema hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Şimdi size, en fazla tercih edilen tema bulucular hakkında bilgi vereceğim. Her aracı da ücretsiz bir şekilde kullanabileceğinizi belirtmek isterim.

WordPress Theme Detector

WP Theme Detector, sitenin teması hakkında size geniş çaplı bilgi verir. Yapmanız gereken tek işlem, merak ettiğiniz sitenin URL’sini girmenizdir. Böylece araç, size bütün verileri ayrıntılı şekilde gösterir. WordPress Theme Detector, tema ile ilgili aşağıdaki bilgileri size sunar:

  • Açıklamalar,
  • Yapımcısı,
  • Eklentiler,
  • Popülerlik

Eklenti, güçlü bir arayüze sahiptir. Ayrıca tema ve eklentiler üzerinde yapılan üst düzey aramalar konusunda ek bilgi de verir. Tamamen ücretsiz olan bu araçla detaylı verilere ulaşabilirsiniz. Yine, temayı indirip indiremeyeceğinizi de öğrenebilirsiniz.

WP Theme Detector, özel olan sitelerin temalarıyla ilgili size bilgi vermemektedir. Dolayısıyla adını ve diğer özelliklerini görmeniz mümkün değildir. Ancak ücretsiz veya Premium WordPress temalarıyla alakalı tüm detaylar size sunulur.

ScanWP

Bir diğer WordPress tema bulma aracı da ScanWP olarak karşımıza çıkar. Temayla alakalı temel bilgilere ulaşabileceğiniz gibi sitenin hosting sağlayıcısını da görebilirsiniz. Ayrıca ScanWP, tema, eklenti ve sayfa kurucularıyla alakalı size liste sunar. En önemli ve işinize yarayacak özelliklerinden biri de tema ücretini göstermesidir. Bu bilgiler ışığında siz de kendinize uygun bir tema bulabilirsiniz.

What Theme by CodeinWP

Diğer araçlarla kıyaslandığında sadece temayla ilgili bilgi veren bir araçtır. Yani siteyle alakalı ayrıntılı bilgiye erişme imkanınız yoktur. Ancak sadece temayla alakalı veriler size yetecekse idealdir. Çünkü tema konusunda açık bilgiler verir. Eğer siteyle ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa farklı araçları kullanmanız doğru olacaktır.

WordPress Theme Detector by Satori

Bu WordPress tema bulma aracı, Satori Studio tarafından sunulmaktadır. Çevrim içi olarak kullanılabilen araç, temayla ilgili birçok bilgiye ulaşmanızı sağlar. Yapmanız gereken karşınıza çıkan sayfaya URL adresini yazmaktır. Ardından “WordPress teması nedir?” butonuna tıklamanız gerekir. Bu sayede önünüze gerekli veriler çıkar.

WPSniffer

Web uygulaması olmayan bir tema bulucudur. WPSniffer, bir Chrome uzantısı olarak PenguinWP tarafından yapılmıştır. Bir uzantı olmasından dolayı çok fazla detay vermez. Sadece temanın adını ve ana sayfasıyla alakalı verileri görebilirsiniz. Yani, çok detaylı bir tema incelemesine gerek duymuyorsanız tercih edebileceğiniz bir araçtır. Ayrıca kullanım konusunda da rahatlık sağlar.

WPSniffer aracı için URL girmenize gerek yoktur. Tek yapmanız gereken temasını beğendiğiniz bir web sitesine gitmektir. Ardından uzantı ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece temayla alakalı ihtiyacınız olan her konuya ulaşabilirsiniz. Bilgiler sınırlı olsa da kullanım rahatlığından dolayı avantajlıdır.

WordPress Theme Detector and Plugins Detector

Bir diğer Chrome eklentisinden biridir. Kolay bir kullanımı ve iyi bir çözümü vardır. Özellikle tarayıcınız Chrome ise sizin için ideal bir araçtır. WPSniffer da olduğu gibi URL adresine ihtiyacınız yoktur. Beğendiğiniz bir temanın adını bir buton kullanarak hemen öğrenebilirsiniz. Ayrıca tarama yaptığınızda site içerisindeki eklentileri de görebilirsiniz. Hızlı biçimde çalışması da uzantının sağladığı avantajlardan biridir.

What WordPress Theme Is That

Kullanımı ücretsiz olan bu aracın Türkçesi “Hangi WordPress Teması Bu?” şeklindedir. Araç sayesinde temayla alakalı birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Temanın adını, açıklamasını ve daha fazla veri elde edebilirsiniz. Ayrıca sürüm bilgilerini ve ek indirme sayfasının bağlantısını da size sunar. Böylece temayı kendi web siteniz için de kullanmaya başlayabilirsiniz.

IsItWP

İsminden de anlayabileceğiniz üzere bu araç, sitenin WordPress olup olmadığını gösterir. Peki, neden tema bulucu listemizde yer alıyor? Çünkü size tema da dahil olmak üzere birçok değerli bilgiyi verir. Temanın nasıl olduğunu ve kullanımını görebilirsiniz. Ayrıca site içerisindeki eklentilerle alakalı da size geniş bir bilgi vermektedir.

SoftwareFindr

Bu tema dedektörü, bir siteyi WordPress’in destekleyip desteklemediğini gösterir. Ücretsiz şekilde sunulan çevrim içi bir araçtır. Verdiği bilgilerin yanı sıra temanın adını, açıklamasını, sürümünü ve çok daha fazla veriyi sağlar. Ancak diğer araçlar kadar hızlı ve kapsamlı değildir. Size temayla alakalı çok fazla bilgiye ulaşamasanız da yardımcı olacaktır.

Sonuç

WordPress sitenizde doğru temayı kullanmanız birçok açıdan yararlıdır. Bu nedenle ilk olarak sektörünüzle alakalı rakiplerinizin sitelerine bakmanız önerilir. Tema bulucu araçlarla da sizi en çok etkileyen temanın adını ve diğer bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bunun için ücretsiz kullanabileceğiniz birçok araç vardır. En sonunda yapmanız gereken ise sitenizi kurmak ve içeriklerinizi oluşturmaya başlamaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Site Teması Nasıl Öğrenilir?

Manuel işlemlerle yapabileceğiniz gibi çeşitli araçlar kullanarak da temayı öğrenebilirsiniz. İçeriğimizde konuyla alakalı neler yapmanız gerektiği anlatılmıştır.

WordPress Teması Nedir?

Bir yazılım olan WordPress tarafından sunulan görüntü ve işlevini belirleyen öğedir.

WordPress Tema Yükleme Ücretli mi?

Sitenizi kurduktan sonra “Temalar” sekmesine gittiğinizde ücretli ve ücretsiz temalarla karşınıza çıkar.

Efehan Yıldız

Efelerin Efesi sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Ben bu sözü biraz değiştirip Efelerin Efesi değil, Dijitalin Efe’si sözü ile yola çıktım. İddialı bir söz olduğunun farkındayım ama iddialı olmadan da başarı olmaz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir