WordPress Nedir?

WordPress nedir sorusunun cevabı bu içeriğimde saklı. WordPress ücretsiz, açık kaynaklı bir web sitesi oluşturma platformudur. Daha teknik bir düzeyde WordPress, MySQL veritabanı kullanan PHP ile yazılmış bir içerik yönetim sistemidir (CMS). WordPress bugün var olan en kolay ve en güçlü bloglama ve web sitesi oluşturucudur.

WordPress, çeşitli web siteleri için mükemmel bir web sitesi platformudur. Blogdan e-ticarete, iş ve portföy web sitelerine kadar WordPress çok yönlü bir CMS’dir. Kullanılabilirlik ve esneklik göz önünde bulundurularak tasarlanan WordPress, hem büyük hem de küçük web siteleri için harika bir çözümdür.

Wordpress Nedir?

WordPress Web Sitesi Nedir?

WordPress web sitesi, içerik yönetim sistemi (CMS) olarak WordPress kullanan herhangi bir web sitesidir. WordPress, hem web sitesinin arka ucunu (bir kullanıcının değişiklik yapmak veya yeni içerik eklemek için oturum açtığı arayüz) hem de ön ucu (ziyaretçilerinizin web’de gördüğü web sitesinin görünen kısmı) destekler.

WordPress ile oluşturabileceğiniz web sitesi türlerine sadece birkaç örnek:

  • Blog: Blog düşünceleri, fotoğrafları, incelemeleri, öğreticileri, tarifleri ve çok daha fazlasını paylaşmaya ayrılmış özel bir web sitesi türüdür. Bloglar genellikle en son yayınlanan içeriği ilk önce görüntüler.
  • E-Ticaret Web Sitesi: Bir e-ticaret web sitesi, çevrimiçi olarak mal veya hizmet satmanıza ve bir çevrimiçi ödeme sistemi aracılığıyla ödeme almanıza olanak tanır. WordPress’in varsayılan işlevselliğini genişletmek için bir WordPress e-ticaret eklentisi indirebilir ve kurabilirsiniz, böylece web sitenizde bir çevrimiçi mağazanız olabilir.
  • İşletme Web Sitesi: Birçok işletme, kendi web siteleri şeklinde çevrimiçi bir varlığa sahip olmaktan faydalanacaktır. İşletmenizin, müşterilerin şirketiniz ve sunduğunuz şeyler hakkında bilgi edinmesi için bir web sitesine ihtiyacı varsa WordPress mükemmel bir seçenektir. Müşteriler sizinle iletişime geçebilir, fiyat teklifi isteyebilir, randevu ayarlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.
  • Üyelik Web Sitesi: Bir üyelik web sitesi, içeriği bir ödeme duvarının veya hesap girişinin arkasına koymanıza olanak tanır. Sayfalara veya gönderilere erişmek için kullanıcıların giriş yapması veya içerik için ödeme yapması gerekir. WordPress ayrıca ek eklentilerle üyelik web sitelerini de yönetebilir.
  • Portföy Web Sitesi: WordPress üzerine kurulu bir portföy web sitesi ile sanat eserinizi, tasarım becerilerinizi ve daha fazlasını sergileyin.
  • Forum Web Sitesi: Bir forum web sitesi, kullanıcıların soru sorması veya tavsiye paylaşması için yararlı bir yer olabilir. İster inanın ister inanmayın, birçok forum web sitesi WordPress üzerinde çalışır.
  • Etkinlik Web Sitesi: Bir etkinliğe ev sahipliği yapmak mı? WordPress, etkinlik ayrıntılarınızı paylaşmanızı ve bilet satmanızı kolaylaştırır.
  • E-Eğitim Web Sitesi: Öğrenciler bir e-eğitim web sitesinden çevrimiçi kurslar alabilir, ilerlemelerini takip edebilir, kaynakları indirebilir ve çok daha fazlasını yapabilir. WordPress LMS eklentisi adı verilen özel bir eklenti türüyle, bir WordPress web sitesinden çevrimiçi kurslar sunabilirsiniz.
  • Düğün Web Sitesi: WordPress üzerine kurulu bir düğün web sitesi ile büyük gününüzün ayrıntılarını paylaşın. Bir dizi WordPress düğün temasıyla bir web sitesini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.
WordPress web sitesi nedir?

Bir WordPress web sitesini özelleştirmek söz konusu olduğunda olasılıklar sonsuzdur. WordPress temaları ve eklentileri, yeni tasarım seçenekleri ve ek işlevler ekleyebilir. Ücretsiz temalar ve eklentiler için WordPress.org’a göz atın.

WordPress Benim İçin Uygun Mu?

WordPress’in neden bu kadar yaygın olarak kullanılan bir web sitesi içerik yönetim sistemi olduğunu merak ediyorsanız, bir web sitesi platformu olarak WordPress’in faydalarından bazıları şunlardır:

  • Basitlik: WordPress, web sitenizin içeriğini hızlı bir şekilde yayınlamanıza ve oluşturmanıza olanak tanır. Yeni başlayan biri olarak bile WordPress’i kolayca kullanabilirsiniz.
  • Maliyetsizlik: WordPress.org’da bulunan gerçek WordPress yazılımını indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Bununla birlikte, web barındırma ve bir alan adı için ödeme yapmanız gerekecektir.
  • Esneklik: WordPress, kişisel bloglardan ve çevrimiçi mağazalardan çevrimiçi dergilere ve gazetelere kadar birçok türde web sitesi oluşturmanıza olanak tanır.
  • Kolay Kullanım: Microsoft Word gibi bir kelime işlemci yazılımı kullanabiliyorsanız, bir web sitesi oluşturmak ve yönetmek için WordPress’i kullanabilirsiniz.
  • Açık Kaynaklı Yazılım: WordPress, GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) kapsamında lisanslanan açık kaynaklı bir yazılımdır , yani tek bir şirket veya kuruluşa ait değildir. Yüzlerce geliştirici ve kullanıcı, yazılımı daha iyi hale getirmek için işbirliği yapıyor ve katkıda bulunuyor. Açık kaynak ruhu, herkes için sürekli iyileştirmeler, hesap verebilirlik ve ücretsiz kullanım anlamına gelir.
  • Kod Bilmeye Gerek Yok! WordPress, bir web sitesi oluşturmak için nasıl kod yazılacağını bilme gereksinimini ortadan kaldırır. WordPress çeşitli kodlama dilleri kullanıyor olsa da, WordPress’i kullanmak için hiçbirini bilmenize gerek yoktur.
  • WordPress Eklentileriyle Genişletilebilir: Çekirdek WordPress yazılımı, WordPress eklentileriyle genişletilebilir. WordPress eklentileri, daha fazla özellik eklemek için web sitenize yükleyebileceğiniz yazılım parçalarıdır (e-ticaret, SEO, yedeklemeler, iletişim formları ve daha fazlası gibi). WordPress.org eklenti dizininde bulunan binlerce ücretsiz WordPress eklentisi ve gelişen bir premium (ücretli) eklenti endüstrisi vardır.
  • WordPress Temalarıyla Son Derece Özelleştirilebilir: WordPress temaları, web sitenizin tasarımını ve düzenini sağlar. Tek bir tıklama ile yeni bir WordPress teması uygulayarak web sitenizin tüm görünümünü değiştirebilirsiniz. Daha gelişmiş WordPress temaları, daha çok WordPress sayfa oluşturucularına benzer ve size mizanpajlarınız üzerinde daha da fazla kontrol sağlar.
  • Web Sitesi Güvenliği: Hiçbir web sitesi platformu %100 güvenli olmasa da, WordPress güvenliği, çekirdek geliştiriciler ve kullanıcılardan oluşan dikkatli bir güvenlik ekibiyle gelişmeye devam ediyor. Yaygın WordPress güvenlik sorunları, genellikle yazılımın kendisinden ziyade kullanıcı hatasından kaynaklanır.
  • Gelişen Bir Kullanıcı ve Geliştirici Topluluğu: Bir WordPress web siteniz olduğunda, yerel WordPress Meetup , WordCamps ve daha fazlası aracılığıyla daha büyük WordPress topluluğuna da katılabilirsiniz. WordPress topluluğu, inanılmaz derecede misafirperver, yardımsever ve yenilikçi olma ününe sahiptir.
  • Premium Bir Eklenti ve Tema Endüstrisi: Bir sürü ücretsiz eklenti ve tema olsa da, en ciddi WordPress web sitesi sahipleri premium (ücretli) eklentilere veya temalara yatırım yapar. Niye ya? Saygın bir premium eklenti veya tema satın almanız, yeni özellikler, güvenlik yamaları ve daha fazlası dahil olmak üzere eklentinin veya temanın devam eden geliştirme ve desteği için ödeme yapmanıza yardımcı olur.
Hemen İnceleyin –> WordPress Blog Açma Rehberi

WordPress Özellikleri

Bir web sitesi oluşturma platformu ve CMS olarak WordPress, etkileyici bir özellik setine sahiptir. İşte WordPress’in birçok özelliğinden sadece birkaçı:

  • SEO: Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) teknik düzeyde başlar ve WordPress, SEO için olağanüstü bir kod tabanı sunar. SEO, web sitenizin içeriğinin Google veya Bing gibi yaygın arama motorları aracılığıyla bulunmasını sağlar. Daha fazla bilgi edinmek için bu SEO kategorimdeki yazıları inceleyebilirsiniz.
  • Hız: WordPress, bir web sitesinin yükleme hızını yavaşlatan “bloat” kodunu sürekli olarak kaldırmaya çalışan yalın bir web sitesi çerçevesidir. Site hızı artırmayla ilgili blog yazıma yandaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.efehanyildiz.com/wordpress-site-hizi/
  • Mobil Uyumluluk: Çoğu WordPress teması artık mobil uyumlu veya kullanıma hazır.
  • Medya Dosyası Kitaplığı: WordPress, resimler veya videolar gibi medya dosyalarını yükleyip sayfalarınıza veya yayınlarınıza gömebileceğiniz yerleşik bir medya kitaplığı içerir. WordPress içinde resimlerinizde temel düzenlemeler bile yapabilirsiniz.
  • Kullanımı Kolay Kullanıcı Arayüzü: WordPress’in karmaşık ayarlarI olmamasından dolayı kullanımı çok kolaydır. Bir WordPress işlemcisi kullanabiliyorsanız, WordPress kullanabilirsiniz. WordPress ayrıca erişilebilirliğe odaklanır.
  • Özel Menüler: WordPress, sayfalarınıza bağlantılar veya özel bağlantılar içeren gezinme menüleri oluşturmayı kolaylaştırır.
  • Yerleşik Blog: Web sitenize bir blog eklemek, bir gönderi yayınlamak kadar basittir.

WordPress Nedir?

WordPress, 2003 yılında Mike Little ve Matt Mullenweg’in B2/cafelog olarak bilinen az bilinen bir blog aracını kullanmasıyla başladı. Little ve Mullenweg, orijinal B2 kod temeli üzerine inşa edilmiş, ancak daha sağlam özellikler ve daha tutarlı geliştirme ile daha iyi bir blog platformu oluşturmaya çalıştı.

Sonuuuuç WordPress oldu. İlk olarak blog yazmak için bir araç olan WordPress, hızla çeşitli web sitelerini yönetebilen kapsamlı bir içerik yönetim sistemi (CMS) haline geldi.

Web Genelinde WordPress Kullanım İstatistikleri

İçerik yönetim sistemlerinin kullanım istatistiklerine göre artık WordPress’in 60 milyondan fazla web sitesine veya internetteki tüm web sitelerinin %36’sına ve içerik yönetim sistemleri bilinen tüm web sitelerinin %60’ından fazlasına güç sağladığı bildiriliyor.

WordPress kullanım istatistikleri
Kaynak: İçerik Yönetim Sistemlerinin kullanım istatistikleri, W3Techs, 2020

WordPress ücretsiz ve kullanımı çok kolay olduğundan, web sitesi oluşturucuları için altın standart olarak geniş çapta benimsenmiştir.

WordPress’i Kimler Kullanır?

Web’de yayınlamak için WordPress kullanıyorsanız, iyi bir şirket olduğunuzu bilerek içiniz rahat olsun. NBC, CBS, USA Today, Time, Disney, Airbnb, Spotify, TechCrunch ve hatta Pioneer Woman dahil olmak üzere birçok ünlü blog, haber kaynağı, müzik sitesi, Fortune 500 şirketi ve ünlü WordPress kullanıyor.

WordPress’i kimin kullandığını merak ediyorsanız, WordPress site vitrinine gidin ve web sitelerini güçlendirmek için WordPress kullanan tanınmış sitelerin ve ünlü kişilerin sayısından etkileneceksiniz.

WordPress.com ve WordPress.org Karşılaştırması

WordPress’e yeni başlıyorsanız, bilmeniz gereken birkaç önemli şey var. İlk olarak, WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı bilmeniz gerekir.

WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark, WordPress kullanmaya yeni başladıysanız biraz kafa karıştırıcı olabilir.

  • WordPress.com, bir blog veya web sitesi oluşturmak için bir WordPress.com hesabı oluşturabileceğiniz WordPress’in barındırılan sürümüdür.
    • Varsayılan olarak, web sitenizin URL’si veya etki alanı, myblog.wordpress.com gibi “WordPress” kelimesini içerecektir.
    • Ücretli yükseltmeler arasında özel bir alan, Google Analytics entegrasyonu, daha fazla depolama alanı, kendi eklentilerinizi ve temalarınızı ekleme seçeneği ve daha fazlası bulunur.
    • WordPress.com, orijinal WordPress yaratıcılarından Matt Mullenweg tarafından kurulan bir şirket olan Automattic’e aittir.
  • WordPress.org , kendi sunucunuza veya web barındırma hesabınıza yüklemek için WordPress yazılımını indirebileceğiniz yerdir.
    • WordPress yazılımı açık kaynaklıdır, bu nedenle indirmek ve kullanmak ücretsizdir.
    • WordPress’in WordPress.org sürümünü kullanmak için Hosting.com.tr gibi başka bir şirketten satın alınmış bir alan adına ve web barındırma hizmetine sahip olmanız gerekir.
    • Çoğu web barındırıcısı, WordPress’i kendiniz yüklemek istemiyorsanız başlamanıza yardımcı olmak için bir WordPress “hızlı yükleme” veya sizin için yapılan WordPress yüklemeleri sunar.
    • WordPress.org, Automattic’in kar amacı gütmeyen kuruluşudur.

WordPress’i Kullanmaya Nasıl Başlarım?

Şimdi muhtemelen “WordPress’i nasıl başlatırım?” diye soruyorsunuz.

Yine, WordPress ücretsizdir. Evet, %100 ücretsiz. Bugün sadece birkaç adımda bir WordPress web sitesi ile başlayabilirsiniz.

WordPress’i kullanmaya başlamak için sadece birkaç şeye ihtiyacınız olacak:

  • Kaliteli web barındırma
  • Bir alan adı
  • Web sitenizde yüklü olan WordPress yazılımı (çoğu web barındırıcısı bunu sizin için halledecektir.)

WordPress.com’da bulunan barındırılan WordPress sürümünü kullanmayı tercih ediyorsanız, başlamak için bir WordPress.com hesabı oluşturmanız yeterlidir.

WordPress Eklentisi Nedir?

WordPress eklentisi, yeni özellikler, işlevler veya entegrasyonlar eklemek için web sitenize yükleyebileceğiniz bir ek kod paketidir.

  • Eklentiler, WordPress panonuzdaki Eklentiler menüsü aracılığıyla eklenebilir.
  • Yerleşik arama işlevini kullanarak, WordPress.org Eklenti dizininde bulunan ücretsiz bir eklenti bulabilirsiniz.
  • Eklentiler, WordPress panonuzdaki Eklentiler menüsü yükleyicisi aracılığıyla yüklediğiniz zip dosyaları olarak da paketlenebilir.
WordPress eklentisi

WordPress Eklenti Eğitimleri

WordPress eklentileri hakkında detaylı eğitim için WordPress Eğitimi sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

Tüm WordPress Sitelerinde Olması Gereken WordPress Eklentileri

Tüm WordPress web siteleri, sahip olunması gereken bu WordPress eklentilerinden yararlanacaktır.

  • WordPress yedekleme eklentisi: WordPress’in yerleşik bir yedekleme işlevi yoktur, bu nedenle yerinde bir WordPress yedekleme çözümüne sahip olmak, web sitenizdeki herhangi bir veriyi kaybetmeniz durumunda sizi bir sürü baş ağrısından kurtaracaktır. Bir güvenlik ihlalini veya hack’i azaltmak için bir yedekleme planına sahip olmak da çok önemlidir. BackupBuddy, web sitenizi yeni bir ana bilgisayara veya etki alanına yedeklemek, geri yüklemek ve hatta taşımak için orijinal WordPress yedekleme eklentisidir.
  • WordPress güvenlik eklentisi: iThemes Security gibi bir WordPress güvenlik eklentisi, yaygın güvenlik açıklarını düzeltmek ve web sitenizi saldırılara karşı güçlendirmek için çalışır.
  • WordPress SEO eklentisi: Rank Math SEO gibi bir WordPress SEO eklentisi, ek SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) özellikleri ve işlevleri eklemenize yardımcı olabilir.
  • WordPress form eklentisi: Ninja Forms gibi bir form oluşturucu eklentisi ile web sitenize iletişim formları, anketler, dosya yükleme, bağış kabul etme ve daha fazlası gibi sağlam formlar ekleyin .
  • WordPress e-ticaret eklentisi: Bir çevrimiçi mağaza aracılığıyla web sitenizde mal veya hizmet satmak istiyorsanız, WooCommerce gibi bir WordPress e-ticaret eklentisi olmazsa olmazdır .

WordPress Teması Nedir?

Bir WordPress teması, web sitenizin tasarım “çerçevesini” sağlar. Çoğu WordPress teması şunları sağlar:

  • Sitenizin genel tasarımı (görünüm, his ve stil)
  • Site genelindeki yazı tipi stilleri
  • Renk uyumu
  • Blog gönderileri ve blog arşivleri için stiller
  • Sayfa düzenleri (veya şablonlar)
  • Widget konumları
  • Ek stilistik ayrıntılar
WordPress teması

Bazı temalar, WordPress sayfa oluşturucuları gibi çalışır ve kod olmadan kendi sayfa düzenlerinizi oluşturmanıza olanak tanır.

  • Temalar, WordPress kontrol panelinizdeki Görünüm > Temalar menüsü aracılığıyla eklenebilir.
  • Yerleşik arama işlevini kullanarak WordPress.org’da ücretsiz bir tema bulabilirsiniz.
  • Temalar, WordPress panonuzdaki Görünüm > Temalar menü yükleyicisi aracılığıyla yüklediğiniz zip dosyaları olarak da paketlenebilir.

WordPress Tema Eğitimleri

WordPress tema eğitimleri için https://www.efehanyildiz.com/wordpress-egitimi/ sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

WordPress Eğitimleri

WordPress’e yeni başlayan biriyseniz, başlamanıza ve WordPress’i öğrenmenize yardımcı olacak faydalı WordPress eğitimim bulunmaktadır. WordPress giriş ekranınıza nasıl erişeceğinizden bir WordPress gönderisi veya sayfasının nasıl ekleneceğine kadar, eğitimim tüm temel bilgileri kapsar. Üstelik Youtube üzerinden yeni videolar çekeceğim. Yakında çekeceğim videolar aşağıdaki gibidir:

  • WordPress Giriş: WordPress web sunucunuza yüklendikten sonra, WordPress giriş sayfanıza iki farklı URL’den erişebilirsiniz.
  • WordPress Gösterge Tablosunu Keşfetme: WordPress Gösterge Tablosu, sitenizi yönetmenin tüm perde arkası ayrıntılarını kontrol etmenize olanak tanır. Kontrol panelinde yolunuzu bulduğunuzda, kullanımının ve gezinmenin gerçekten kolay olduğunu anlayacaksınız.
  • WordPress Yönetici Çubuğunu kullanma: WordPress Yönetici Çubuğu veya araç çubuğu. WordPress Yönetici Çubuğu, WordPress blogunuzun veya web sitenizin ön ucundayken sahne arkası kontrollerine erişmenizi sağlayan bir kısayol alanıdır.
  • WordPress Ayarlarını Keşfetme: WordPress, web sitenizin nasıl çalıştığını özelleştirmek için bir dizi ayar sunar. Bu eğitimde, WordPress Ayarlarını derinlemesine ele alıyoruz.
  • WordPress Gönderileri ve Sayfalar: WordPress siteniz için içerik oluşturmaya gelince, bir gönderi veya sayfa oluşturma arasında seçim yapma seçeneğiniz vardır. Her ikisinin de kendi kullanımları vardır ve sitenize çok dinamik öğeler ekleyebilir.
  • Bir WordPress Gönderisi Oluşturma: Bu eğitim, ilk WordPress gönderinizi nasıl ekleyeceğinizi kapsar.
  • WordPress’e Bağlantı Ekleme: WordPress gönderisi ve sayfa düzenleyicisi, içeriğinizden diğer web sayfalarına köprüler eklemeyi kolaylaştırır. Bu eğitici, içeriğinize nasıl bağlantı ekleyeceğinizi kapsar.
  • WordPress’te Resim Ekleme: Resim veya fotoğraf gibi görsel bir öğe kullanmak, gönderi veya sayfa içeriğinizi güzelleştirmenin harika bir yoludur. WordPress’te resim eklemenin ne kadar kolay olduğunu öğrenin.
  • WordPress Medya Kitaplığını Kullanma: Bu eğitimde, WordPress Medya Kitaplığını kullanarak adım adım ilerliyoruz. WordPress Medya Kitaplığı, WordPress sitenize yüklediğiniz tüm dosyaları, en son yüklenenler ilk sırada listelenecek şekilde içerir.
  • WordPress Gönderilerini Biçimlendirme: Bu eğitimde, WordPress gönderilerinizi yerleşik WordPress gönderi düzenleyicisiyle biçimlendirmenin bazı temellerini ele alıyoruz.
  • WordPress Gönderilerini Planlama: WordPress gönderilerini planlamak, içeriğinizin ne zaman yayınlanacağını kontrol etmenin kolay bir yoludur. Bu videoda, yayınlamak için bir zaman eklemek için yerleşik WordPress gönderi planlayıcıyı nasıl kullanacağınızı gösteriyoruz.
  • WordPress Kategorileri ve Etiketleri: WordPress kategorileri ve etiketleri, WordPress gönderilerinize bir organizasyon yapısı eklemenin bir yoludur. Bu eğitici, kategorilerin ve etiketlerin nasıl kullanılacağını kapsar.
  • Bir WordPress Sayfası Oluşturma: Bir WordPress sayfası oluşturmak, bir gönderi oluşturmaya çok benzer. Sayfaların statik içerik için tasarlandığını, gönderilerin ise zamana dayalı olduğunu unutmayın.
  • WordPress Sayfa Şablonu Uygulama: Bazı WordPress temaları, sayfalarınızın ön uçta (web sitenizin görünen kısmı) biçimlendirilme şeklini değiştiren sayfa şablonları içerir. Sayfa şablonlarını kullanarak, WordPress temanız, sayfalarınızın nasıl göründüğü ve belirli sayfa öğelerinin nerede bulunduğu konusunda size biraz esneklik sağlayabilir.
  • WordPress’te Özel Menü Oluşturma: WordPress sitenizdeki menüleri en iyi nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Bu kısa videoda, site gezinmenizi hemen çalışır hale getirmek için bazı ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşıyoruz.
  • WordPress’te Yorumları Yönetme: Yorumlar, web sitenize daha etkileşimli bir tartışma öğesi ekleyerek ziyaretçilerin yazılar veya sayfalar hakkında yorum yapmasına olanak tanır. Bu video, web sitenizdeki yorumları nasıl yöneteceğinizi gösterir.
  • WordPress’te Kullanıcı Oluşturma: WordPress’te kullanıcı oluşturma, sitenize farklı rollere ve erişim ayrıcalıklarına sahip kullanıcılar eklemenize olanak tanır. Oluşturulduktan sonra, bir kullanıcı sitenize bir kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecektir.

WordPress ile Para Kazanmak

WordPress’ten yeni endüstriler filizlendi. Bugün, WordPress ile para kazanma olanakları, çevrimiçi bir mağaza işletmekten müşteriler için web siteleri oluşturmaya ve WordPress danışmanlığına kadar uzanmaktadır.

  • Müşteriler için WordPress web siteleri oluşturun: Bir web geliştiricisi veya tasarımcısıysanız, WordPress web sitelerinde uzmanlaşabilirsiniz. WordPress’in kullanımı çok kolay olduğundan, müşterileri web sitelerini kullanmaları için eğitmek, WordPress’te uzmanlaşmanın bir bonusudur.
  • WordPress bakımı: Genellikle, WordPress site sahiplerinin web sitelerini korumak için zamanları yoktur. WordPress bakımı, yazılım güncellemeleri, yedeklemeler, güvenlik, SEO ve daha fazlası gibi önemli web sitesi görevlerini içerir.
  • WordPress SEO: WordPress SEO hizmetleri, daha fazla organik arama trafiği oluşturmayı ve rakiplerini geride bırakmayı uman birçok işletme için faydalı olabilir. Web sitesi denetimleri, anahtar kelime araştırması, içerik yazma ve daha fazlasını sağlayarak WordPress SEO konusunda uzmanlaşabilirsiniz.
  • WordPress danışmanlığı: Bazı işletmeler, web sitelerini nasıl tasarlayacakları, inşa edecekleri, büyütecekleri veya geliştirecekleri konusunda rehberliğe ihtiyaç duyarlar. WordPress danışmanları, WordPress optimizasyonunun, işlevselliğinin, araçlarının ve özelliklerinin tüm ayrıntılarını bilir.
  • İçerik yazma: WordPress’i nasıl kullanacağınızı bilmek, sizi içerik pazarlama hizmetlerine ihtiyaç duyan birçok işletme için çekici bir aday yapar.

Daha fazla WordPress içeriği için beni takipte kalın. Ayrıca içerik ile ilgili yorumunuz ve sormak istediğiniz sorular bulunuyorsa çekinmeden yorum alanında yazabilirsiniz. Ayrıca diğer WordPress içeriklerini okumanızı da tavsiye ediyorum.

Efehan Yıldız

Efelerin Efesi sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Ben bu sözü biraz değiştirip Efelerin Efesi değil, Dijitalin Efe’si sözü ile yola çıktım. İddialı bir söz olduğunun farkındayım ama iddialı olmadan da başarı olmaz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir